Stad Genk introduceert Mobit, het fietsdeelsysteem waarbij gebruikers fietsen delen met elkaar, tegen een lage kostprijs.

Stad Genk investeert in 2018 nog meer in slimme mobiliteit. Zo introduceert de stad Mobit, het fietsdeelsysteem waarbij de gebruikers fietsen delen met elkaar, tegen een lage kostprijs. Voordeel? Als gebruiker kan je altijd rekenen op een goede, veilige en goed onderhouden fiets. Genk geeft iedere inwoner ook 10 euro fietstegoed cadeau. Dit aanbod geldt voor iedere Genkenaar die zich registreert in de eerste maand na lancering, dus nog tot 23 februari 2018.

200 GROENE FIETSEN VOOR GENK

Het systeem van deelfietsen zonder vaste standplaatsen is mogelijk dankzij het gebruik van slimme sloten, die een ingebouwde gps hebben en geopend kunnen worden met een slimme app op je smartphone. De fietsen worden over het hele grondgebied van Genk verdeeld.

Slimme app

Mobit is bedoeld voor de fietser die korte verplaatsingen maakt in de stad. Via de Mobit-app ontdek je waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen op voorwaarde dat je de fiets achterlaat op een openbare plek op Genks grondgebied. Mobit zorgt voor het onderhoud van de fiets.

Nieuw in Genk

In Genk lanceert Mobit ook enkele nieuwigheden. Zo zal het voortaan mogelijk zijn om je fiets een kwartier op voorhand te reserveren, en kan je je fiets ook ‘op pauze’ zetten. Parkeer je je fiets in een ‘preferred parking zone’, dan zal je daarvoor beloond worden. Groot voordeel voor alle gebruikers is dat je zo goed als verzekerd bent dat er op die plekken zeker een Mobit-fiets voor je klaar staat.

PRAKTISCH

  • Nog tot 22 februari 2018 betaalt iedere Genkenaar die zich registreert slechts 29 euro waarborg in plaats van 49 euro. Bovendien krijg je van de stad Genk ook 10 euro fietstegoed als je in die periode een bedrag oplaadt in de ‘wallet’ van de app.
  • Na elke rit zal het verschuldigde bedrag in mindering worden gebracht.
  • Een gebruiker die zich uitschrijft, krijgt de waarborg en het resterende bedrag in de wallet terugbetaald. Je betaalt bij Mobit dus enkel voor je ritten.

DOWNLOAD DE MOBIT-APP

Website Mobit
Website Stad Genk