Het is niet nieuw, everzwijnen op de Bret, maar nu zijn ze wel heel dichtbij. Verscheidene tuinen op Mettenveld werden al bezocht door everzwijnen, en helaas niet netjes achtergelaten. Maar het kan blijkbaar nog erger: nu laten ze zich ook al overdag horen.

In augustus 2021 werd onze burgemeester al eens aangeschreven, nadat er een rotte gespot was in de Heeldstraat en de Mispelaarstraat (op amper 50 meter van zijn woning). We kregen een vrij algemeen (veelzeggend) antwoord van zijn kabinet:

Op de Richter hebben we eens tijdens een wandeling rechtsomkeer moeten maken, omdat een zeug met biggetjes achter ons aankwamen.
In de kerstperiode stond plots een everzwijn net langs onze voortuin.
Aan de achterzijde van het lyceum hebben we ook al everzwijnen gezien, doch deze liepen van ons weg … gelukkig.

Twee nachten geleden stonden ze opnieuw in de voortuin van huisnummer 12. Een gekrijs van jewelste, dat door merg en been gaat, zo fel. Blijkbaar vinden ze te weinig eikels en ander voedsel en vechten ze soms onderling. ‘s Morgens liepen ze nog op Mettenveld rond, in de tuin van huisnummer 20.

Het duurde echter niet lang eer het nieuws ook opgemerkt werd door Het Belang van Limburg, nadat een postje gezet werd in de Facebook-groep “ge zijt van Genk als …”. Een reporter kwam naar ons en wist ons te vertellen dat zo goed als heel Genk overspoeld wordt door everzwijnen. Hier kan je het artikel ook lezen …

Ook als pdf-bestand te lezen en te downloaden…