GENK – Naar jaarlijkse traditie kwamen de parochiemedewerkers van Bret-Gelieren samen op de nieuwjaarsreceptie in De Flèèketaer. Daar kondigde burgemeester Wim Dries de naamsverandering aan van een gedeelte van de Zagerijstraat. Die wordt binnenkort officieel omgedoopt tot het ‘Piehpelplein’.

Ieder jaar is de nieuwjaarsreceptie van de parochiemedewerkers een gezellige en hartelijke ontmoeting van alle vrijwilligers. Daarbij worden steeds enkele mensen in de bloemetjes gezet als dank voor hun jarenlange inzet. Ook was er evaluatie van de voorbije viering van het 60-jarig bestaan van de parochie met de uitgave van het jubileumboek.

Als klap op de vuurpijl bracht gastspreker burgemeester Dries dit jaar een primeur. Omdat jaren geleden de locatie aan de Chirolokalen en het parochiecentrum de bijnaam ‘Piehpelplein’ kreeg, naar een idee van oud-Chiroleidster Heidi Palmers, maakte de burgemeester bekend dat het schepencollege deze benaming intussen officieel maakte. Het gedeelte van de Zagerijstraat, tussen de Richter en de Sint-Lodewijkstraat , zal binnenkort dus omgedoopt worden tot ‘Piehpelplein’.

Heidi Palmers legt de gedachte uit : “Enerzijds staat ‘piehpel’ voor het woord vlinder uit het Genker dialect. Anderzijds is er de Engelse fonetische spraakklank voor ‘people’. Daarmee wordt bedoeld dat deze site een ruimte is voor opgewekt, vrolijk en kleurrijk volk.” Door de combinatie van deze gegevens ontstond dan de naam ‘Piehpelplein’. De datum van de plechtige opening van het plein, inclusief het aanbrengen van het nieuwe straatnaambord, moet nog bepaald worden.

Bron: HBvL