Afgelopen maandagochtend startte Chiro Bret-Gelieren opnieuw met de bouw van de Heidebittent. De 54ste Heidefeesten staan immers voor de deur. Dit weekend is het in Bret-Gelieren te doen voor een tent vol ambiance, een fris pintje, de gocartrace, de Boomschorsfuif en een goedgevulde zondagnamiddag.

 

Op het Piephelplein aan de Zagerijstraat startten een bende leiders en leidsters met het versleuren van sjorpalen, het boren van gaten, het sjorren van het geraamte van de tent en het hangen van spanbanden. “We hebben weer enkele aanpassingen aangebracht aan de tent. Ik ben heel fier om te melden dat hij weer een beetje groter is geworden. En we staan voor op schema. Morgen ligt het dak erop en dan kunnen we overgaan tot de aankleding van het terrein,” vertelt Jannick Ghoos, hoofdleider bij Chiro Bret-Gelieren.

Genks Talent

Op de affiche staan dit jaar enkele jonge Genkse bands. “Als voorprogramma van de coverbands die ’s avonds de tent in vuur en vlam zetten, willen we podiumkansen geven aan jongeren die een bepaalde connectie hebben met de wijk en met de Heidefeesten,” aldus Ruth Cox, voorzitter van het bestuur. De gitarist van Arcadian Juveniles is Thibaut Jagenau, actief bij de leiding van Vlaggendansgroep Symbolica. Zaterdagavond treedt Monroe op, een bandje dat bestaat uit oud-leiding van Chiro Bret-Gelieren.

Verder staat vrijdagavond Duplicate op het programma. De band rond Koen en Jo, die onlangs nog in de finale van The Voice van Vlaanderen stonden, zal voor de nodige sfeer zorgen. Zondagavond sluit Domino weer met de nodige ambiance de wijkfeesten af. Zaterdagavond kan de jeugd zich uitleven op de Boomschorsfuif.

Gocartrace

Zaterdagnamiddag zal het terrein rond de Heidebittent opnieuw dienst doen als het parcours voor de gocartrace. Chiro Bret-Gelieren werkte een gloednieuwe rondrit uit, met nieuwe hindernissen. Ze dagen alle jeugdbewegingen, verenigingen en vriendenkringen van Genk en omstreken uit. Rijden ze niet als eerste over de eindstreep, dan geven ze na afloop van de finale een gratis vat. De vorige twee edities won Vlaggendansgroep Symbolica. Winnen ze een derde keer, dan mogen ze de WimWisselDriesBeker voor altijd mee naar huis nemen.

Zondag is gezindag

Het bestuur heeft dit jaar ook extra aandacht besteed aan de kinderanimatie op zondagnamiddag. “De wijkfeesten reizen terug naar de Middeleeuwen. Het terrein zal mooi aangekleed worden, de frituur wordt omgetoverd tot een frietkasteel en de kinderen kunnen zich uitleven op een reuze-draken-springkasteel van 30m lang,” vertelt Elke Olaerts, kersvers bestuurslid. Daarnaast staat er een riddershow gepland en een roofvogelshow.
Om gezinnen naar de Heidefeesten te lokken heeft het bestuur alle fietspaden van Bret-Gelieren versierd met het logo in krijt. Daarnaast verspreiden de jongens van Vlaggendansgroep Symbolica tijdens het verkopen van de tombola balonnen in alle straten. “Iedereen die door Bret-Gelieren rijdt moet weten dat het dit weekend Heidefeesten zijn!”, sluit Ruth Cox af.


 

Externe links:

http://www.heidefeesten.be
https://www.youtube.com/watch?v=PEMIp990i1Q#t=10


 

Bron:

http://www.hbvl.be