Zonet dit toch niet zo slechte nieuws gehad:

Hoi,

Vorige week kreeg ik telefoon vanuit het kabinet van de burgemeester en toen werd mij o.a. verteld dat de stad voorzien heeft om dit jaar nog de stoepen van onze straat aan te pakken.

Een volledige renovatie van de straat was budgettair niet mogelijk, vertelde men mij, doch men zou de huidige stoepen opbreken en op hoogte terugleggen + waar nodig vervangen met nieuwe stoepdallen.

Vrees dat de meeste stoepdallen vervangen moeten worden, maar oké, die beslissing is niet aan ons om te maken.

De watergreppels en de wegverharding zijn ook wel versleten en we kunnen nu enkel maar hopen dat ze dit binnen enkele jaren willen renoveren.

Vrijdag op de jaarlijkse receptie van de gestelde lichamen van Genk en schepen Bruno heeft dan ook bevestigd, dat dit in de planning van 2018 opgenomen was.

Ook hij zei dat een volledige renovatie dit jaar absoluut niet mogelijk is.

Het is ergens jammer dat ze de gehele straat niet onderhanden nemen, maar ik denk dat we met “gerenoveerde stoepen” ook al een stuk vooruit zijn. ?

Alleszins véél beter dan de eerder voorgestelde grasdallen.

 

Ook een net binnengelopen mail van de burgemeester bevestigt dat het herstellen van onze voetpaden zijn opgenomen in het stedelijk wegenprogramma 2018, hetgeen nu donderdag aan de gemeenteraad wordt voorgelegd en dat in alle waarschijnlijkheid goedgekeurd zal worden. (zie pdf Wegenprogramma2018).

 

Jullie reactie(s) hieromtrent zijn meer dan welkom!!!