Vier wegwerkzaamheden in de buurt van de Mettenveld die onze aandacht trokken en toch belangrijk (kunnen) zijn voor ons.

 • Aanleg fietspaden Waterstraat-Hoogzij-Hoogveldstraat

  De nutsmaatschappijen hebben hun werken in de werfzone afgerond. Dat betekent dat de eigenlijke aanleg van de fietspaden en de aanleg van een nieuwe asfaltlaag nu start. Vanaf 22 januari start de aannemer met de huisaansluitingen op de riolering. Aansluitend wordt het kruispunt van de Hoogzij met de Hoogveldstraat heringericht en worden de nieuwe fietspaden aangelegd. De afwerking van de inritten en bermen gebeurt in de laatste fase. Het einde van de werken is verwacht tegen midden maart 2018.

 • Stand van zaken werken schoolomgeving Bret

  Momenteel wordt er nog gewerkt aan fase 4, met name de Reinpadstraat tussen Zuster Eduardalaan en Pachthofstraat. De riolering is geplaatst en de kantstroken werden getrokken. Volgende week start de aannemer met de funderingen van fiets- en voetpaden, daarna wordt de rijweg afgewerkt. Einde werken voor deze fase is voorzien voor +/- medio februari.

 • Weg naar As, thv oud ziekenhuis

  Van donderdag 1 februari 2018 tot en met donderdag 15 februari 2018 zijn er daar werken aan de waterleiding. Eén rijstrook wordt afgesloten en er zal een wisselende doorgang zijn via verkeerslichten.

 • Weg naar As, thv oud ziekenhuis

  Tijdens dezelfde periode, 01/02/18 – 15/02/18, zal Infrax er op dezelfde plaats ook werken aan de kabeltelevisie en openbare verlichting.

Bron: website Stad Genk