Baantjes van 50 meter zwemmen zal vanaf dit najaar even niet meer kunnen in het stedelijk sportcentrum. Het zwembad sluit van maandag 24 augustus tot en met zondag 4 oktober voor groot onderhoud. Het bad wordt leeggelaten waarna er verschillende herstellingen plaatsvinden in en rond het bad. Zwemmers kunnen tijdelijk terecht in het zwembad van Boxbergheide.

Het zwembad werd in 2008 heropend, sindsdien vond er nog geen groot onderhoud plaats waarbij het bad volledig werd leeggelaten. “Elke dag ontvangt het zwembad gemiddeld 900 bezoekers. Met uitzondering van feestdagen is het altijd open voor zwemliefhebbers, scholen en verschillende sportclubs”, vertelt schepen van Sport Ali Çaglar. “Naast het intensief gebruik zorgt het warme en vochtige klimaat in een zwembad voor corrosie, roest en beschadiging van de voegen en tegels in en rondom het bad. Een groot onderhoud dringt zich daardoor op.”

Het leeglaten van het zwembad dat 2000 m³ water bevat duurt 4 dagen, het vullen 2 tot 3 dagen en het opwarmen( van 12°C tot zo’n 30°C ) een 4-tal dagen. Na het ledigen en reinigen starten de herstelwerken. De kosten worden geraamd op 230.000 excl. btw. Naast het onderhoud van het zwembad wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om de toegang tot de kleedkamers te vernieuwen. De oude draaimolens en poortje worden afgebroken en vervangen.

Zwembad Boxbergheide open 7/7
De openingsuren van het zwembad van Boxbergheide worden aangepast tijdens het groot onderhoud. Op weekdagen kunnen de ochtendzwemmers vanaf 7 uur baantjes zwemmen. Ook op zaterdagnamiddag en zondag wordt het zwembad opengesteld. “De exacte nieuwe openingsuren worden binnenkort gecommuniceerd. We zitten momenteel met de scholen en clubs rond te tafel om te bekijken wanneer zij gebruik zullen maken van het zwembad in Boxbergheide”, klinkt het. “Boxbergheide is geen volwaardige vervanger van het grote zwembad, maar we zijn toch blij dat we dit alternatief kunnen aanbieden om zo de zes weken te overbruggen.”