Voor u gelezen …

Het verschil tussen het goedkopere nachttarief en duurdere dagtarief wordt vanaf 2021 afgebouwd. De elektriciteit op zich blijft even duur, maar de elektriciteitsdistributie zal ‘s nachts duurder worden.

KORTING VERDWIJNT

Door de oliecrisis in de jaren ’70 werden er in Genk heel wat woningen gebouwd met een accumulatieverwarming. De nachtmeter gaf een flinke korting op het nachtverbruik, om zo het verbruik te verspreiden. Die korting verdwijnt nu, maar wordt gespreid over acht jaar.

GENK VERWARMT

De stad gaat de 2000 huishoudens die nog verwarmen met accumulatoren helpen om de energiefactuur te laten dalen. Hoe gebeurt dat?

  1. De energiescan: dat is een analyse van je verbruik, je energiecontract, je toestellen en je woning. Je krijgt van ons een verslag met energiebesparende maatregelen die je kan nemen, premies die je kan aanvragen, enzovoort.
  2. Renovatiebegeleiding: wil je investeren in bijvoorbeeld meer isolatie of een ander verwarmingstoestel? Laat je begeleiden door onze renovatiecoach. Die helpt bij technische vragen, vergelijking van offertes en controle bij uitvoering van de werken.
  3. Woon- en energieloket: hier helpen we bij de premie-aanvragen of met info over groene leningen. Genkenaren die horen tot de prioritaire doelgroep van het VEKA, kunnen zelfs tot 30.000 euro lenen aan 0%, indien ze voor minstens 50% energiebesparende maatregelen nemen.

Info op stebo.be/genkverwarmt of via mail info [at] woneningaoz [dot] be of tel 089/65 45 76

Bron : Stadsmagazine 3600 – Juni 2021