De expo GEHEUGEN_VAN_GENK werd, ondanks de coronamaatregelen van de voorbije periode, één van de meest succesvolle tentoonstellingen van het Emile Van Dorenmuseum. Nu de maatregelen versoepelen verlengt het museum de tentoonstelling tot 15 mei.

De tentoonstelling GEHEUGEN_VAN_GENK toont hoe Genk transformeerde tot de stad die het vandaag is. “Dat doen we met schilderijen en tekeningen van honderden schilders, tekenaars en fotografen die vanaf het midden van de 19de eeuw hun inspiratie vonden in Genk” vertelt curator Kristof Reulens. Door deze kunstwerken te combineren met oude foto’s en postkaarten krijgen de bezoekers een beeld van hoe het Molenvijverpark, het Stadscentrum, de Maten, de steenkoolmijnen en de Ford-site er lang en minder lang geleden uitzagen.

Veel groepsbezoeken
Omwille van de coronamaatregelen kon de tentoonstelling geen grotere groepen ontvangen. Nu de maatregelen versoepelen en dus ook de beperkingen verminderen merkt het museum dat de aanvragen voor groepsbezoeken opvallend toenemen. “Om iedereen de kans te geven om de tentoonstelling te bezoeken verlengt het Emile Van Dorenmuseum de tentoonstelling tot 15 mei.” zegt schepen van Cultuur Anniek Nagels.

Nooit eerder getoond
Wie de tentoonstelling al eerder bezocht, moet zeker nog eens terugkomen. Vanaf 3 maart zijn er in de tentoonstelling een aantal nooit eerder getoonde werken te bezichtigen. Deze werken werden recent aan de museumcollectie toegevoegd.

GEHEUGEN_VAN_GENK
De tentoonstelling kwam tot stand naar aanleiding van de samenvoeging van de beeldbanken van het Emile Van Dorenmuseum en Heemkring Heidebloemke. Samen vormen deze collecties het visuele en artistieke geheugen van Genk en zijn landschap.

GEHEUGEN_VAN_GENK is gratis te bezoeken, van donderdag tot zondag van 14 tot 18 uur

Bron: www.emilevandorenmuseum.be